Skolresa

Besök i synagogan
Resan till Krakow på höstterminen i årskurs 9 är en tradition sedan Montessoriskolan startade. Skolresan förbereds under hela skoltiden med diskussioner och insamlingsaktiviteter. Vi har några stående evenemang där de olika klasserna får möjlighet till insamling:

Julavslutning: Årskurs 6
Fika vid sommaravslutning: Årskurs 7
Syltproduktion och försäljning Årskurs 8

Andra aktiviteter har varit: Arrangera Talangjakt, disco och andra shower; sälja fika vid exempelvis föräldramöten, konserter och vernissage; sälja New Body (sportkläder), plastpåsar etc; arrangera middag för föräldrar; vara värd när skolor hyr ut sina lokaler till sportevenemang; utföra arbetsuppgifter för företag, slå in julklappar i galleriorna vid jul etc. Varje klass utser en förälder som agerar kassör och som får i uppdrag att öppna ett speciellt bankkonto för resan. Vi använder samma researrangör varje år. (Studytours)

Vi ser elevernas engagemang i att samla in pengar till resan som en viktig del i att utveckla entreprenörskap.

Blogginlägg om resan.